Három férfit keresnek Gulyás Márton megverése miatt

Garázdaság gyanújával három férfit keres a BRFK V. kerületi kapitánysága, akik a Demokratikus Koalíció szombati rendezvényén vélhetően bántalmazták Gulyás Mártont, a Krétakör Alapítvány ügyvezetőjét.

A rendőrség internetes oldalán csütörtökön közzétette azoknak a férfiaknak a fotóját, akik megütötték Gulyást, illetve egyikük égő cigarettát dobott a hátizsákjába.

Gulyás Márton eddigi nyilatkozatai szerint azért ment el a rendezvényre, mert tiltakozni akart amiatt, hogy a DK Pásztor Albert egykori miskolci rendőrkapitányt támogatja az őszi önkormányzati választáson, aki egykoron romabűnözésről értekezett.

Gulyás egy „Cigányozás helyett baloldali megoldásokat” feliratú transzparenssel jelent meg Gyurcsányék demonstrációján. Amikor a tömeg közepén felmutatta a tábláját, többen azonnal szidalmazni kezdték, és az események gyorsan alatt elfajultak. Néhányan kitépték a kezéből a transzparensét, majd két látszatra idősebb úr többször megütötte.

Gulyást a rendezvény biztonsági emberei kísérték ki a „veszélyzónából”, eközben dobott valaki egy égő cigarettát a hátizsákjába. Ebből valószínűleg csak azért nem lett nagyobb baj, mert a DK rendezvény közönségéből többen látták az esetet és szóltak Gulyásnak, aki még időben kivette parázsló csikket a hátizsákból.

A BRFK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az V. kerületi kapitányság „a helyszínen lévő rendőrök észlelése alapján rendelt el nyomozást”. Még tart az adatgyűjtés. A rendőrség várja azoknak a jelentkezését, akik az esetnek tanúi voltak, ismerik vagy felismerni vélik az elkövetőket. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.