Három év börtönt kapott egy futballhuligán

A Pesti Központi Kerületi Bíróság társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt 3 év börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki tavaly szeptember 4-én, a Magyarország-Románia meccsen rátámadt a rendőrökre.

A férfi Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után csatlakozott egy 10-15 fős csoporthoz, amelynek tagjai üvegekkel és egy szemeteskukával dobálták a rendőröket, írja a 444.hu. A vádlott a csoport tagjait biztatta, a rendőröket provokálta és fenyegette. A rendőrök felé dobott egy műanyag poharat, majd nagy lendülettel feléjük rúgott egy másik műanyag poharat.

Az 5-10 méteres távolságból dobott, illetve rúgott műanyag poharak a rendőröket nem találták el, de a bíróság szerint a többi elkövető üvegdobálásához csatlakozó, lendületes dobó, illetve rúgó mozdulat fenyegető hatású volt.

A bíróság a lefoglalt kamerafelvétel alapján megállapította, hogy a vádlott maszkot viselt, de készült róla olyan maszk nélküli felvétel is, amelyen a ruházata alapján egyértelműen azonosítható volt.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott házi őrizetben marad, és lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.