Három év börtön a csaló pénztárosnak

Több idős embert megtévesztett, és több mint tíz millió forintot csalt el tőlük egy takarékszövetkezeti pénztáros a Hajdú-Bihar megyei Tépén. 

A Berettyóújfalui Járásbíróság  jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nem jogerősen három év börtönre, és három-három év közügyektől és pénztárosi foglalkozástól való eltiltásra ítélte ma G. Ernőnét, aki egy takarékszövetkezet tépei pénztárosaként idős embereket megtévesztve csalt el több millió forintot.

Veszprémyné Szajkó Márta, a Debreceni Törvényszék sajtótitkárának tájékoztatása szerint a vádlott 2007-től kezdődően eladósodott, több banktól hiteleket vett fel, majd a kölcsönök és a megélhetése finanszírozására olyan okiratokat íratott alá a szövetkezet egyes időskorú ügyfeleivel, s olyan pénzügyi tranzakciókat eszközölt, amelyek révén hozzáfért a sértettek megtakarításaihoz. Cselekményével a sértetteknek összesen több mint 10 milliós kárt okozott. 

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletet, egészségi állapotát és a terhére nem róható jelentős időmúlást. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a cselekmények többszörös halmazatát, valamint azt, hogy a cselekményeket munkaviszonyával összefüggésben, idős személyek sérelmére követte el.

A Berettyóújfalui Járásbíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett, az ügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.