Haraszti a hajléktalan gyermekeknek adja a kitüntetését

Némileg csillapodni látszik a volt kitüntettek tiltakozási hulláma, de még mindig napról napra nő azok száma, akik Bayer Zsolt lovagkeresztje miatt megválnak állami díjuktól. Már kilencvennél is többen vannak.
Tóth Mihály, Csepel korábbi MSZP-s polgármestere például 2003-ban, a jobboldali Mádl Ferenc köztársasági elnöktől kapott lovagkeresztet. Most ugyanúgy visszaküldi a díjat, ahogyan Böröcz József szociológus, a Szlovákiában élő Hunčík Péter író, pszichiáter, Kicsiny Balázs képzőművész, Péterfi Ferenc közösségfejlesztő és P. Szűcs Julianna, a Mozgó Világ főszerkesztője.

Haraszti Miklós író, az ENSZ emberi jogi jelentéstevője, volt SZDSZ-es parlamenti képviselő rendhagyó megoldást választott, és állami díját jótékony célra ajánlotta fel. Haraszti közleményben jelentette be, hogy a „kitüntetésemet a hajléktalan gyermekeket segítő Szalmaszál alapítvány aukciójának juttatom. Javaslom a kitüntetésekről lemondóknak, hogy hasonlóan hasznos közcélra ajánlják fel az érmeket".

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítványt 1995-ben alapította Iványi Gábor lelkész, annak a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek a vezetője, amelyet a Fidesz jogsértő módon megfosztott egyházi rangjától.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.