Hamarosan utalják a támogatást a kórházaknak

Hamarosan hozzájuthatnak az ötszázmillió forintnál kisebb adósságot fölhalmozó kórházak a kormányzati konszolidációs összeghez – értesült a Népszabadság.

Az érintett intézmények számláinak kiegyenlítésére az egészségügyi államtitkárság által megszerzett idei extra 30-32 milliárdos keretből 19 milliárd forintot oszthatnak szét. A húsz legeladósottabb intézmény – amelyek főigazgatóival az elmúlt három napban külön-külön egyeztetett az egészségügyért felelős államtitkár és a nemzetgazdasági tárca képviselője – helyzetének rendezéséhez a keretből megmaradó összeg biztosan nem lesz elég.

Lapunk úgy tudja: csak e húsz kórház tartósabb konszolidá­ciójához mintegy 30 milliárdra és számos egyéb intézkedésre (szakmai átcsoportosításokra, újabb telephelyek kiürítésére, energetikai beruházásokra) lenne szükség.

A nagy adósok között van a négy nagy orvosi egyetem, a Honvédkórház menedzsmentje, valamint a debreceni, a nyíregyházi, a váci, a szolnoki, a zalaegerszegi, a szekszárdi, a győri, a salgótarjáni, a szom­bathelyi, a szolnoki kórház, a veszprémi megyei és a fővárosi Pé­terfy kórház is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.