Hamarosan lezárják a gyékényesi vasúti határátkelőt

Készülnek a gyékényesi vasúti határátkelő lezárására, a gyorstelepítésű drótakadály már elkészült, és a szögesdróttal körülvett vasúti kocsi is készen áll arra, hogy a határra tolják - tudta meg szerdán az MTI.
Péntek óta a horvát-magyar határra vonattal, a gyékényesi határátkelőhöz hozott, illetve más magyar településekről - Barcsról, Letenyéről - a Somogy megyei Zákányba, a vasútállomásra szállított migránsokat a rendőrök minden esetben kisebb csoportokban kísérték a többnyire 14-16 kocsiból álló szerelvényekhez. Az illegális bevándorlókat innen vitték tovább a regisztrációs pontokra.

Eddig több mint 15 ezren érkeztek Zákányba.

A mintegy 1100 lakosú Zákány polgármestere, Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP) szerda délután az MTI tudósítójának megerősítette a határ lezárásának előkészületeit, ugyanakkor azt mondta, arról nincs információja, hogy mikor zárják le a határt.

A migránsok szerdán is folyamatosan érkeztek és érkeznek a határra - mondta a polgármester, jelezve, hogy tudomása szerint késő délután egy újabb, nagyobb csoportot szállítanak a horvátok a határra.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.