Halvány fény dereng Esztergomban

Újabb egy hét haladékot adott a közvilágítással megbízott cég az esztergomi önkormányzatnak, hogy rendezze az adóssága egy részét. Az eredetileg ma lejáró ultimátumot azért módosították, mert ígéretet kaptak a helyi Fidesz-frakció vezetőjétől: a jövő heti rendkívüli ülésen a többségi frakció megszavazza majd a kifizetést lehetővé tévő előterjesztést.

– Ha jövő hét péntekig megérkezik a számlánkra az ígért, minimum 19 millió forint, akkor Esztergomban a közvilágítás továbbra is megmarad – ez áll abban a levélben, amelyet az esztergomi közvilágítással megbízott Tivi Kft. vezetője írt Tétényi Évának, a város független polgármesterének. Erről a kemma.hu számolt be.

Mint ismert, azt elmúlt héten a fideszes képviselők távolmaradása miatt elmaradt a szerdára tervezett rendkívüli testületi ülés, így az esztergomi önkormányzat nem tudott döntést hozni a Tivi Kft. felé fennálló tartozásának törlesztéséről.

Drága Bálint, a cég ügyvezető igazgatója a kemma.hu-nak elmondta: Tétényi Éva polgármester arról tájékoztatta a kft.-t, hogy Esztergom költségvetésében a közvilágításra ebben az évben költhető összeg elfogyott. Szeptembertől decemberig az adott rubrikában nincs egy fillér sem, sőt az önkormányzat akkor sem utalhatna ilyen célra, ha máshol fellelnének néhány elkölthető forintot. Kivéve akkor, ha a testület hajlandó módosítani a büdzsét.

Drága Bálint a napokban tárgyalásokat folytatott Steindl Balázzsal, a Fidesz frakcióvezetőjével, aki ígéretet tett arra, hogy jövő hét közepén egy rendkívüli testületi ülésen újra tárgyalhatják a közvilágítás ügyét. A többséget adó frakció várhatóan hozzájárul majd a 19 millió forint átutalásához. A következő héten folytatódhatnak az egyeztetések a további tartozások kiegyenlítéséről is – írja a kemma.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.