Haláleset miatt felfüggesztettek egy orvost a munkavégzés alól

Felfüggesztette a szentesi Dr. Bugyi István Kórház a munkavégzés alól azt az orvost, aki ellen vádemelési javaslattal zárult a rendőrségi vizsgálat; a férfi által elvégzett nőgyógyászati beavatkozás során egy női beteg elhunyt.

A kórház közleménye szerint az összes érintettel történő konzultáció után a beavatkozást végző orvos munkavégzés alól történő felfüggesztését és a fegyelmi eljárás folytatását rendelték el.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a kórház egy orvosa ellen - mondta el korábban Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy 31 éves szentesi asszony 2008 júliusában három héttel egy nőgyógyászati beavatkozás után hunyt el. A betegen egy spontán vetélést követően egészségügyi küretet végeztek az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre. A nő csak 48 óra múlva került sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfal, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, s bár ezt követően több műtéti beavatkozás is történt, az intenzív kezelés ellenére sem tudták az asszony életét megmenteni.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.