Haladás-drukkert is ütöttek a szlovák rendőrök

Lapszemlénk témái: Zalakomár: fegyveres őrök védik a terményt - Harkány: hárommilliárd fürdőfejlesztésre - Harkány: hárommilliárd fürdőfejlesztésre

Molotov-koktélos támadás történt Debrecenben is 

A Hajdú Online tudósítása szerint benzines palackot vágtak ismeretlenek keddre virradóan egy debreceni lakóház ablakához az Apafája utcán. A lakásban egy négytagú roma család – egy 8 hónapos és egy 2 éves kisgyermek – aludt. Mivel tűz alig keletkezett, senkinek sem esett baja. Az ott lakók viszont annyira megijedtek, hogy ki sem merészkedtek reggelig. A részletek it olvashatók>>>>>

Csökkentik a szegedi képviselők tiszteletdíját

A képviselői tiszteletdíjak 10 százalékos csökkentését fogja javasolni Botka László polgármester csütörtökön, a pénteki közgyűlést megelőző egyeztető fórumon. A pénzügyi válsággal összefüggő intézkedés inkább csak jelképes a város 60 milliárdos költségvetéséhez képest. A szegedi közgyűlés bérköltsége egy évben 73 millió 654 ezer forint, s ennek 10 százaléka 7,3 millió forint, ami két pedagógus éves bérköltségének felel meg. Egy megkérdezett képviselő arra hívja fel a figyelmet, hogy a tiszteletdíjak évek óta folyamatosan „olvadnak”, más a személyes felajánlást tartaná célravezetőbbnek. (Tudósítónktól)

Haladás-drukkert is ütöttek a szlovák rendőrök

Már a Dunaszerdahely-Slovan Bratislava futballmeccs előtt volt egy rendőrroham a hazaiak szektorában - írja a Vas Népe keddi számában. A cikkből kiderül: a Szombathelyi Haladás egyik szurkolója is szenvedő alanya volt a brutális rendőrattaknak. A fiatalember elmondása szerint két óra volt még a mérkőzés kezdéséig, amikor a fedett lelátón kifeszítették a Haladás-drapériát. Mellettük helyi és ferencvárosi szurkolók álltak. Rövidesen az ellenfél táborából két drukker ugrott a salakra, s mutogatni kezdtek, de mi sem maradtunk adósak - mondta a lapnak a répcelaki fiú, amajd így folytatta: Verbális háború folyt, aztán a rendőrök benyomultak a szektorunkba és gumibottal, viperával ütötték, verték az embereket - mondja a szombathelyi szemtanú.
Kórházba vitték az egy megsérült Haladás-drukkert is - olvasható a lapban. Miután nem volt nála az EU-ban használatos egészségügyi kártya, így csak kilencezer forintnak megfelelő koronáért látták volna el. Inkább visszament a stadionba. Mivel a második félidőre ért csak oda szlovák rendőrök közölték vele: magyar drukker már nem mehet be. Így végül semmit nem látott a mérkőzésből - számol be a dunaszerdahelyi eseményekről a Vas Népe. (Tudósítónktól)

Zalakomár: fegyveres őrök védik a terményt


Mezőőri szolgálatot indított a zalakomári önkormányzat, mert évről-évre nagyobb kárt okoznak a helyi gazdáknak a terményt megdézsmáló tolvajok - írta keddi számában a Zalai Hírlap. A szolgálati fegyverrel, lám-pákkal, rádiótelefonnal és gázspray-vel felszerelt mezőőrök november elsején álltak szolgálatba, s nem csupán járő-röznek, a terményt szállító járműveket is ellenőrzik. (Tudósítónktól)

Harkány: hárommilliárd fürdőfejlesztésre


Harkány a következő két évben összesen hárommilliárd forintot fordít fürdője fejlesztésére - nyilatkozta Bédy István, a baranyai város polgármestere a Dunántúli Napló keddi számában. A harkányiak részben arra reagálva fejlesztik fürdőjüket, hogy a szomszédos Siklóson jövőre megkezdődik egy több- milliárdos fürdőberuházás. (Tudósítónktól)

Állatbarát nap Nyíregyházán


A hideg idő beálltával egyre több a gazdátlan, kóbor, beteg állat az utcákon. Megmentésükért évek óta küzd a Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány, az általa fenntartott állatotthonban folyamatosan telt ház van. Egy étteremben - a tulajdonos támogatásának köszönhetően - minden hónap első keddjén állatbarát napot rendeznek, ahol az érdeklődők fényképekről ismerhetik meg az örökbe fogadható állatokat, fogyasztásukkal pedig az alapítványt is támogatják - olvasható a mai Kelet-Magyarországban. (Tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.