Hajtóvadászat Szilvásy ellen

Nyakó István szerint a legnagyobb ellenzéki párt semmibe veszi a magyar törvények által garantált jogokat és kötelességeket; Szilvásy György ugyanis csak a kötelességét teljesítette, amikor az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjait tájékoztatta az UD Zrt.-t érintő vizsgálatról.

Az MSZP szóvivője ezt annak kapcsán mondta kedden, hogy Balsai István fideszes képviselő azt követelte a pénzügyminisztertől, azonnal mentse fel Szilvásy Györgyöt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél betöltött állásából a volt titokminiszter büntetőeljárása miatt.

Nyakó István szerint Balsai István nyilatkozata nyilvánvalóvá tette a Fidesz jogállamhoz fűződő viszonyát.
Hangsúlyozta: titkosszolgálatokat felügyelő felelős miniszterként Szilvásy György mindig a törvények betartására törekedett, és alkotmányos kötelezettségének tett eleget.

Véleménye szerint a Fidesz nemtelen támadása ezért egyértelműen rávilágít arra, hogy a törvénytisztelő és a törvénytelenségeket feltárni szándékozó politikai ellenfeleik mire számíthatnak. A Fidesz hajtóvadászatot indított Szilvásy György ellen, mert a volt miniszter vizsgálni merte az ellenzék kétes ügyleteit - tette hozzá a szóvivő.

Balsai: mely ország?

A Fidesz azt követeli a pénzügyminisztertől, hogy azonnal mentse fel Szilvásy Györgyöt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél betöltött állásából a volt titokminiszter büntetőeljárása miatt - jelentette ki Balsai István, az ellenzéki párt politikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Szilvásy Györgyöt pénteken gyanúsítottként hallgatták ki a Központi Nyomozó Főügyészségen egyrendbeli, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett különleges személyes adattal való visszaélés miatt, mert az ügyészség szerint a volt miniszter jogtalanul sokszorosította és osztotta szét a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjainak az UD Zrt. ügyvezetőjének Demeter Ervinnel és Kövér Lászlóval folytatott telefonbeszélgetését. A volt titokminiszter panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Balsai István közölte: a "Gyurcsány-kormány és a Gyurcsány-klán emblematikus figurája" politikai célokra használta fel a titkosszolgálatokat, és olyan szándékos, hivatali minőségében elkövetett bűncselekménnyel gyanúsítják, amely három éves szabadságvesztéssel büntethető.

"Melyik ország engedné meg magának azt, hogy egy ilyen személy továbbra is ilyen fontos, felelős állami kormányzati beosztásban legyen?" - tette fel a kérdést a fideszes politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.