Hajléktalanoktól tartanak a kecskeméti tüntetők

Kecskeméti tüntetők petícióval próbálják elérni, nehogy már az ő szomszédságukban létesítsen új hajléktalan szállót egy szeretetszolgálat.

Mintegy 30 ember közel másfél órán keresztül tüntetett némán Kecskeméten; petíciójukat Zombor Gábor polgármester vette át a Városháza előtt. A polgármester közölte, hogy figyelembe veszik a tüntetők véleményét az új hajléktalan szálló építési helyszínének a kijelölésénél.

A petíció átvétele után a tüntetés rövid időn belül véget ért. Az MTI kérdésére az egyik tüntető elmondta: tisztában vannak azzal, hogy valahol fel kell építeni a hajléktalanszállót, de a Matkói úti helyszínt nem fogadják el, mert véleménye szerint a város széléhez közeli területen a közbiztonság most sem kielégítő, és a családi házas övezetben a telkek elértéktelenednek.

Az új kecskeméti hajléktalan szálló építése már nem először vált ki indulatokat a városban. A jelenlegi épület rossz állapotban van, ezért a Máltai Szeretetszolgálat rövid időn belül új házat szeretne építeni a hajléktalanoknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.