Hagyományt ápolva pálinkázott az alpolgármester az iskolában

Vélhetően fegyelmi eljárás indul a szombathelyi, oktatásért is felelős alpolgármester ellen, aki egy általános iskolai rendezvényen – az iskola igazgatójával és tanáraival együtt – pálinkát ivott a tanulók előtt – adta hírül a Stop.hu.

A portál szerint az esetet a város szocialista frakciójának vezetőjén kívül senki nem tartja furcsának. Czeglédy Csaba volt ugyanis az egyetlen, aki pár nappal a Váci Mihály Általános Iskolában történt disznótorosról készült helyi híradás után, a közgyűlésen szóvá tette a dolgot. A riport szerint a pálinkázás egy autentikus disznóvágás keretében hagyományápolásként lett bemutatva az általános iskolásoknak.

Czeglédy viszont felháborodását fejezte ki, szerinte ugyanis bevinni se lenne szabad alkoholt az iskolába, de fogyasztani – legfőképpen a gyerekek előtt – pláne nem. – A híradás képeit látva felmerült bennem a kérdés: tényleg mindent szabad? – mondta a Stop.hu-nak a frakcióvezető, aki a közgyűlésen feltette Marton Zsoltnak, az oktatásért is felelős alpolgármesternek a kérdést, valóban pálinka volt-e a poharakban. Marton azt felelte: "Azért ittunk pálinkát, mert az a szokás", de megnyugtatta képviselőtársát, nemcsak pálinka, hanem fehér és vörös bor is volt, lehetett választani – írja a portál.

Czeglédy szerint két probléma merül fel az esettel kapcsolatban. Egyrészről a teljes önfegyelem és önkontroll hiánya, ami a város vezetőinek viselkedését jellemezte, másrészről az, hogy ezt rajta kívül senki nem tette szóvá, senkiből nem váltott ki érzéseket.

– Sajnálatos módon ott tartunk, hogy egy ilyen eset már nem ügy, nem üti meg senki ingerküszöbét. Még nekem kellett azért magyarázkodni, hogy miért teszem szóvá az iskolai pálinkázást – fakadt ki a Stop.hu-nak a politikus, akinek nincs egyértelmű információja arról, indult-e fegyelmi eljárás. Ahogy fogalmazott, eddig nem értesítették arról, hogy ne indulna fegyelmi eljárás Marton ellen. Szerinte a háttérben lázasan keresik a felelősöket, de a városvezetés az időhúzásra játszik, mivel január elsejétől – az iskolák államosítását követően – már nem nekik kell foglalkozni ezzel az üggyel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.