Hagyó-per: nem vallott a nokiásdobozról a volt BKV-vezér

Egy szót sem mondott a nokiásdobozról Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója a Hagyó-per negyedrendű vádlottja a Kecskeméti Törvényszéken tartott délelőtti tárgyaláson. Arról viszont beszélt: "Annak ellenére, hogy a sajtóban engem kiáltottak ki a vád tanújának, a végén pontosan azzal vádoltak meg, mint Hagyó Miklóst.”

Nem vallott a nokiásdobozról Balogh Zsolt, a Hagyó-per negyedrendű vádlottja a Kecskeméti Törvényszéken tartott délelőtti tárgyaláson. Arra hivatkozott, hogy Hagyó Miklóst nemcsak zsarolással, hanem vesztegetéssel is megvádolták emiatt. Mivel azonban a vesztegetésnek van aktív és passzív formája is, Balogh attól tartott, hogy az ügyészség őt is megvádolja vesztegetéssel.

Ezért a vádiratban felsorolt bűncselekményekkel kapcsolatban – amelyek szerint 2008. és 2009. évben is 15 millió forintot adott át Hagyó Miklósnak – nem volt hajlandó semmit mondani, és kijelentette, hogy kérdésekre sem válaszol. Ő nem kért bocsánatot Hagyó Miklóstól, de kijelentette, hogy a bíróságon tett vallomását tekinti érvényesnek.

Balogh Zsolt a bűnösségét semmilyen vádpontban nem ismerte el. Közölte, bűnszervezetben sem vett részt. A terhére rótt cselekmények miatt a BKV-t szerinte semmilyen anyagi kár nem érte. Tudomása szerint a BKV minden olyan munkafolyamat esetében, amelyben ő közreműködött, értékarányos szerződéseket kötött.

Balogh Zsolt az egyes vádpontokra rendre úgy nyilatkozott, hogy rövid ideje volt a cégnél, illetve rövid ideje volt vezérigazgató-helyettes, később megbízott vezérigazgató, ezért megbízott az adott szakterületek vezetőiben, akik megrendelték a vádirat szerint szükségtelen, más esetekben teljesítés nélkül kifizetett munkákat.

A menedzserszerződésekkel kapcsolatban kijelentette: a BKV-nál mindenki annyit kapott, amennyi törvényesen járt neki; nemcsak a rövid munka után hatalmas végkielégítésekkel távozott vezetők, hanem a cég többi dolgozója is.

Vallomásában Balogh Zsolt is a nyomozó hatóságokat tette felelőssé, hogy terhelő dolgokat mondott Hagyó Miklósra és Mesterházy Ernőre, illetve a BKV egyes akkori vezetőire. „Éreztem, hogy ha haza akarok menni a családomhoz, akkor minél több visszásságot kell mondanom a BKV-ról” – fogalmazott.

„Egy dolog volt számomra fontos, hogy ne tartóztassanak le. Még nyilatkozatokat is tettem a sajtóban, hogy ne járjak úgy, mint egyes munkatársaim. Annak ellenére, hogy a sajtóban engem kiáltottak ki a vád tanújának, a végén pontosan azzal vádoltak meg, mint Hagyó Miklóst” – mondta a Kecskeméti Törvényszéken délelőtti vallomásában Balogh Zsolt.

Vádlott-társaival kapcsolatban elmondta: Hagyó Miklós gyakran ordítozott vele. Mesterházy Ernővel alig találkozott, Antal Attilával pedig korrekt munkakapcsolatban álltak, egészen addig, míg az meg nem betegedett, amikor a Fővárosi Önkormányzattól érkező állandó követelésre már vasárnap délutánonként is vezetői értekezleteket kellett tartani a BKV-nál.

Balogh Zsolt és védője felhívta a figyelmet: törvénysértő módon olyasmivel is megvádolta az ügyészség, amivel meg sem gyanúsították.

A tárgyalás délután Balogh Zsolt nyomozati vallomásainak ismertetésével folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.