Hagyó: Az idő és az igazság jó barátok

Ártatlanságukat hangoztatták az utolsó szó jogán a vádlottak a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per szerdai tárgyalásán.
Hagyó Miklós néhány perces beszédében közölte, az elmúlt hat évben minden tőle telhetőt megtett az ügy tisztázása, az igazság kiderítése érdekében. Úgy fogalmazott, "az idő és az igazság jó barátok". Ártatlan, a bűncselekményeket nem követte el - jelentette ki, és felmentését kérte.

A többi vádlott közül Antal Attila elmondta: 2007 januárjától volt a BKV vezérigazgatója, ezt a megbízatását a szakma csúcsának tartotta. Cégvezetőként a legjobb tudása szerint járt el, minden döntése a BKV hasznára vált és válik ma is - közölte, hozzátéve: az általa elindított átszervezések olyan eredményesek voltak, hogy hatásuk a mai napig érezhető. Hangsúlyozta, semmilyen bűnt nem követett el, azt kérte a bíróságtól, hogy az ellene hozott vádak alól mentse fel.

A másodrendű vádlott, Mesterházi Ernő - egykori főpolgármesteri főtanácsadó- nem élt az utolsó szó jogával, nem is vett részt a szerdai tárgyaláson.

Hagyó Mikóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A vád szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig egymilliárd forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró közölte, a korábban tervezettel ellentétben csak január 26-án hirdetnek határozatot az ügyben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.