Hadházy szerint félő, hogy bedőlünk a maffiázásnak

Hadházy Ákost a szombati bejelentést követően megkereste tudósítónk, s először arról kérdezte, hogy az elmúlt hónapokban érte-e őt fenyegetés vagy bármilyen kellemetlenség a Fidesz tagjai, illetve szimpatizánsai részéről.

Az állatorvos határozott nemmel felelt, s hozzátette: egyre többször lehet azt hallani, hogy a hazai politikát a maffia irányítja, ám ez nem igaz. A maffia nem kíméli az életeket, nálunk azonban aki szólni mer a hatalom ellen, annak a személyes biztonságát nem fenyegeti veszély.

- Ugyanakkor az is észrevehető – jegyezte meg a szekszárdi képviselő –, hogy a Fidesz nem tiltakozik az őt minősítő maffia szó ellen. Ebből az sejthető, hogy a Fidesznek kedvére van, ha a közéletben megszólalók maffiáznak, mert akkor a választók félnek a hatalom gyakorlóitól. De nem szabad félni tőlük, el kell menni választani, és le kell szavazni őket. Ezt megtehetjük, mert Magyarországon nincs diktatúra, bár vannak a diktatórikusan működő területek, s maga a Fidesz is egy diktatórikusan működő párt.

Később Hadházy arról beszélt, hogy ha a trafikmutyi miatt nem lépett volna ki a Fideszből, akkor mostanra már más okokból megtette volna ugyanezt. Jelesül a takarékszövetkezetek államosítását is elfogadhatatlan lépésnek ítélte. Az állatorvos biztos abban, hogy az Európai Bíróságon ezt az ügyet elbukja a kormány. A másik ok, ami távozásra bírta volna, az a rezsicsökkentés kampánya. Hadházynak nem azzal van baja, hogy a rezsit csökkenti a kormány, hanem annak ésszerűtlen mértékével. Hisz látható, hogy a rezsicsökkentés mínuszba viszi a közműcégeket, s azt a veszteséget utóbb az állam kifizeti, de be is hajtja az embereken. Az pedig végképp felháborítja a szekszárdi férfit, hogy a kormányfő mindezt miképp „adja el” az embereknek. Ezzel kapcsolatban felidézte Orbán egyik rádiós interjúját:

- Amikor az újságíró megemlítette, hogy a szolgáltatók csak a szerződés alapján megszületett árakat érvényesítették, akkor Orbán ennyit felelt: na és aztán. Számomra hátborzongató volt ez a flegmaság. Mert egy ilyen nyilatkozat lényege eljut a külföldi befektetőkhöz, akik ezek után biztos, hogy nem nálunk, hanem más országokban építik meg új üzemeiket. Már pedig új munkahelyekre égetően szükség lenne Magyarországon. Az állástalanok a csökkentett rezsit sem tudják kifizetni, mert nincs miből.

Hadházy Ákos úgy látja, hogy Orbán rendszere egyre inkább másolja a Kádárét:

- Akkor is rendeztek békemenetet az ellenfél megfélemlítésére, és akkor is arról beszéltek a vezető politikusok, hogy a nyugat halódik, s miénk a lesz győzelem. Eközben a nyugat egyre jobban elhúzott tőlünk, és aki csak tehette, az elment az országból, akárcsak most. S amiképp egy választáson akkor se szavazhattak az emigránsok, a nyugaton dolgozó magyarok számára most is lehetetlenné teszik a voksolást. És akkor is az nyithatott boltot, aki jóban volt a párttitkárral, ma is az nyithat trafikot, az juthat állami bérföldhöz, aki a befolyásos kormánypártiakhoz közel áll. Lassan semmi különbség.

Dr. Hadházy Ákos
Dr. Hadházy Ákos
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.