Hadházy szerint van néhány nagy marha az országban, de nem a felcsúti rendőrök azok

Igazoltatták és megmotozták csütörtökön a rendőrök Felcsúton ­Hadházy Ákost, az LMP társelnökét (hétfőtől parlamenti képviselőjét), aki a német RTL2 forgatócsoportját kalauzolta el a miniszterelnök szomszédjában épült stadionhoz, illetve az uniós támogatással épült, jellemzően alig egy-két utassal közlekedő kisvasúthoz.

Hadházy lapunknak elmondta: a parlamentben is forgattak a német tévésekkel, és akkor is közbeavatkoztak a rendőrök, amikor a Kossuth téren készítettek vágóképeket. – Felcsúton azt igyekeztünk megmutatni a forgatócsoportnak, hogy milyen nagyvonalúan kezelik Magyarországon a közpénzeket és az EU-támogatásokat. Megálltak mellettünk a rendőrök, elkérték az iratokat, kiüríttették velünk a zsebeinket. Azt mondták, a szomszédok tettek bejelentést, azért intézkednek. Erre azt válaszoltam, hogy van néhány nagy marha az országban, de nem a rendőrökre gondoltam, hanem arra, hogy milyen képet fest majd rólunk, ha ezek a képsorok futnak a német tévében.

A politikus úgy fogalmazott: fontolgatja a panasztételt, de nem biztos benne, hogy megéri az időt. – Lehetne félelemkeltő is egy ilyen indokolatlan rendőri fellépés, de nekem inkább az volt a benyomásom, hogy a hatalom fél, és egyre idegesebb – jegyezte meg.
Megkeresésünkre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt válaszolta, hogy „a rendőrök gépkocsizó szolgálatuk ellátása során ellenőriztek egy gépjárművet és az abban helyet foglaló személyeket. Az igazoltatáskor – az ország egész területére szeptember 30-ig elrendelt fokozott ellenőrzésre tekintettel – ruházat, csomag és jármű átvizsgálásra is sor került." Mivel szabálysértés vagy bűncselekmény gyanúja nem vetődött fel, eljárás nem indult.

A rendőrség nem közölt részleteket arról, miért ellenőrizték épp Hadházyék autóját. Nem kommentálták lapunk kormányhoz közeli forrásokból származó értesülését, amely szerint a politikus és a tévések előzőleg Orbán Viktor felcsúti házánál is jártak. Állítólag be akartak menni, mire a biztonsági őr kihívta a rendőrséget. Mire a járőr megérkezett, Hadházyék már elhagyták a helyszínt.

– Abszurdum, hazugság, azon kívül butaság is. Ki lenne ilyen ostoba? A stadion falán van egy biztonsági kamera, amely teljes egészében vette a mozgásunkat, mutassák meg annak a felvételét – jegyezte meg a fentiekre reagálva ­Hadházy.

Szigorúan felügyelt ellenzék

Március 11. A 444.hu stábja videoriportot forgatott Felcsúton, ennek része volt, hogy drónfelvételeket is készítettek a Puskás Aréna felett. A bicskei rendőrök a drónt lefoglalták, az újságírókat igazoltatták és megszondáztatták.

Március 14. Gulyás Márton ellenzéki aktivista drónját foglalták le a bicskei rendőrök, amikor az Orbán család hatvanpusztai majorságát filmezte.

Augusztus 31. Együtt politikusait, köztük a pártelnök Szigetvári Viktort rendőrök igazoltatták Nyíregyházán az Orbán vagyonosodását firtató transzparens előtt.

Szeptember 7. Az Együtt politikusát, Juhász Pétert a rendőrség próbálta elzavarni Balatonfüredről, annak az épületnek a közeléből, ahol épp a Fidesz tartott kihelyezett frakcióülést.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.