Hadházy szerint szimpla kamu az egész

A Magyar Nemzet rendőrségi forrásból származó információi szerint megszűnt az a nyomozás, amely a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentése nyomán indult Hadházy Ákos LMP-s önkormányzati képviselő ellen, a Kehi viszont azt állítja, hogy az eljárás még folyamatban van.
A kormányzati hivatal közleménye szerint „közel félévnyi nyomozást és tanúmeghallgatást követően, egy mindössze másfél oldalas – az érdemi indokolást tekintve egy bekezdést tartalmazó – határozatban a nyomozás megszüntetéséről döntött. A rendőrség határozatának meglehetősen szűkszavú és ezért nehezen értelmezhető indokolásából arra lehet következtetni, hogy egy politikus gyakorlatilag bármilyen, akár a tényekkel teljes egészében ellentétes kijelentéseket is megengedhet magának, cselekménye következmények nélkül marad".

Az ügy előzménye, hogy idén januárban Hadházy sajtótájékoztatón jelentette be, a Kehi nettó 17 millió forintnyi uniós forrást költött el szervezetfejlesztési tanulmányok készíttetésére úgy, hogy egy meghívásos pályázaton mindössze két, az adott témában referenciákkal nem rendelkező cégtől kért ajánlatot, a végeredmény pedig egy háromoldalas, csupán néhány látszatintézkedést tartalmazó elnöki utasítás lett.

Ahogyan a politikus a Népszabadságnak kifejtette, ő maga annak idején azért nem tett feljelentést, mert attól tartott, hogy az ügyészség megtalálja azt a kibúvót, aminek révén elbliccelheti a nyomozást. Annak viszont kifejezetten örült, hogy a Kehi feljelentette őt rágalmazásért, mert abban bízott, hogy az ilyenkor szokásos bizonyítási eljárásban úgyis kiderül majd, ki mondott igazat. A „nyomozás" azonban – ha egyáltalán sor került rá – meglehetősen furcsán folyt, mivel Hadházyt elmondása szerint sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatták meg, és a vizsgálat megszüntetéséről sem értesítették.

A képviselő kérdésünkre hangsúlyozta: az összes információt a Kehi honlapjáról szedte, emiatt is érdeklődve figyelte a fejleményeket. A szóban forgó honlapon egymás mellett szerepel a Norvég Alap pénzosztásáról szóló vizsgálati jelentés és a szervezetfejlesztési projekt bemutatása. Hadházi Ákos szerint a civilek ellen indított hadjárat mára látványosan befuccsolt, a szervezetfejlesztésről pedig első olvasásra megállapítható, hogy „szimpla kamu". – Nehezen tudok annál szomorúbbat elképzelni, amikor az állami pénzköltés ellenőrzésére hivatott szervezetről derül ki, hogy részt vett a közpénzek hűtlen kezelésében – fogalmazott. – Ha a rendőrség megszüntette a nyomozást, az csak annyit jelenthet, hogy szerintük sem rágalmaztam, vagyis igazat mondtam – tette hozzá Hadházy.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.