Háborog az LMP a kormány kaszinómutyija miatt

Ha a kormány zengzetes érvekkel lenullázta a kaszinópiacot, akkor ezekkel az érvekkel teljesen ellentétes módon miért és kiket akar most kaszinóhoz juttatni? Az LMP kérdez, a miniszter válaszol.

Nemzeti sukorók, avagy mi történik a kaszinókkal Magyarországon? Miért és kinek privatizálják a kaszinókat? - címmel Vágó Gábor és Mile Lajos LMP-s országgyűlési képviselők írásbeli kérdést nyújtottak be a gazdasági miniszterhez, a válasz azonban nem elégítette ki a politikusokat.

Mint azt az LMP-s kéápviselők az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményükben írják: zavaros előzmények után a kormány elképzelése szerint tíz városban kaszinók nyílnának. Az üzemeltetéshez a lehetőséget zárt pályázaton elnyert, koncessziós szerződés keretében lehet megkapni. A gazdasági miniszter válasza szerint a zárt pályáztatást nemzetbiztonsági érdekek indokolják, és a terület " kisebb szerencsejáték felügyeleti és egyéb biztonsági kockázatokat hordoz."

Vágó Gábor és Mile Lajos szerint a kormány válaszából az következik: már csak 341 félkarú rabol, tehát az automaták kis száma és a biztonsági rendszer stabilitása nem teszi indokolttá a központi szerverhez való csatlakozást, azaz a szigorúbb ellenőrzést, a nemzetbiztonsági kockázatok viszont még mindig léteznek. Az ellenzéki képviselők fölteszik a kérdést: "mit tetszenek a nemzetbiztonsági érdekekkel takargatni? Ha a 341-et csak tízzel szorzom meg, akkor az mennyi is?".

Mint írják, ha zengzetes érvekkel a kormány szinte lenullázza a piacot, akkor most miért is kell mindennek az ellenkezőjére hivatkozva ellentétes irányba elindulni? Miért nem elfogadható a kizárólag állami működtetés a központi szerver ellenőrzése alatt? A kisvállalkozások esetében viszont kötelező a szerver bekötése. Nyilván a nagyobb nemzetbiztonsági kockázatok miatt - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.