Habony Árpád: jogerős garázda

A Magyar Narancs legfrissebb száma arról ír, hogy Orbán Viktor személyes tanácsadója 2006-ban összetűzésbe keveredett egy házaspárral. A történtek miatt Habony Árpádot 2011-ben garázdaság vétsége miatt két év próbára bocsátották.

Habony Árpádot, Orbán Viktor személyes tanácsadóját két éve garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság - írja a Magyar Narancs legfrissebb száma.

Amint azt a hetilap a cikkről szóló előzetesében írja: "(...) a vádlott volt az, aki a gépkocsijából kiszállt és a sértettek után ment, garázda magatartást tanúsított, és fizikailag bántalmazta a sértetteket" – állapította meg a Fővárosi Bíróság (mint másodfokú bíróság). A vádlott pedig nem más, mint Habony Árpád, akit a Fővárosi Bíróság 2011-ben garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátott. Rényi Pál Dániel Idegbe jött című cikkéből részletesen kiderül, miként bántalmazott az utcán a kendóbajnok Habony egy ötvenes évei közepén járó házaspárt, miként az is, hogy milyen hatással volt a jogerős ítélet a tanácsadó formális pozícióira.

A Magyar Narancs írására reagálva Habony Árpád jogi képviselője, Busch Béla az Országos Sajtószolgálatnak közleményt juttatott el, amely így szól: "a Magyar Narancs által említett ügyben az I. fokú bíróság 2010. 04. 09-én, a II. fokú bíróság 2011. 05. 04-én hozott jogerős ítéletet. A bíróság testi sértést nem állapított meg, hanem csupán garázdaság vétségét és nem alkalmazott büntetést, hanem csupán intézkedést. Az intézkedés 2 év próbára bocsátás volt, amely hamarosan lejár, de a bíróság még pénzbüntetést sem rótt ki és így természetesen Habony Árpádnak nincs priusza. Valótlan tehát az az állítás, hogy Habony Árpád testi sértést követett volna el. A valótlanságot állítónak számolnia kell a személyiségi jog megsértésének következményeivel. Védencem ügyében szereplő házaspár egyébként ugyanabban az időszakban és ugyanazon a helyen egy másik autóssal, egy ifjú hölggyel is összetűzésbe keveredtek, akit bántalmaztak és a párhuzamosan folyó büntető eljárásban őket elítélték".

Habony Árpád
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.