Habony unokatestvérei is jól jártak

Habony Árpád rokonai is részvényesek abban a cégcsoportban, amelyhez legalább két ötödik kerületi ingatlan került kedvezményes áron az akkor még Rogán Antal vezette önkormányzattól - közölte az RTK Klub ma esti Híradója. Rogán Antal néhány héttel korábban az RTL Híradójának is elismerte, hogy Habony Árpádtól tanácsokat kap.

A Károly körút 26. szám alatti ingatlant bérbe adták egy cégnek, amely két hónapon belül kedvezményesen, 54 millióért megvásárolhatta azt. A vásárlás előtt nem sokkal a cég Habony unokatestvéreinek érdekeltségébe került. Egy év múlva 102 millióért adtak túl rajta, a helyi ellenzék szerint így 50 milliós kárt okoztak a Belvárosnak. Rogán még polgármesterként vizsgálatot rendelt el.

A képviselőtestület néhány hónappal később úgy döntött, egy másik V. kerületi, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő üzlethelyiséget is elad, ez szeptemberben már kedvezményesen került a Habony unokatestvéreihez köthető cégcsoporthoz.

Az Együtt önkormányzati képviselője szerint ez azt bizonyítja, hogy a vizsgálat után ugyanolyan módszerrel értékesítették az ingatlanokat a kerületben.

A belvárosi önkormányzat péntek reggel a híradó beszámolójával kapcsolatosan úgy tájékoztatott: az önkormányzat 2011. november 10-én döntött arról, hogy eladja a Károly körút 26. szám alatti ingatlant a Classic Immo Kft-nek. A cég tulajdonosa az akkor elérhető hiteles cégnyilvántartás szerint Széky Péter magánszemély volt, akitől a céget november 24-én vásárolta meg a Komondor Zrt. és ez tulajdonosváltás csak december 22-én került átvezetésre a cégközlönyben. Tehát az önkormányzat nem Pápa Marianne érdekeltségével kötött üzletet, abba meg a Ptk szerint nem szólhat bele, hogy egy vele szerződésben álló cégnél milyen tulajdonosi változások történnek.

A Bajcsy-Zsilinkszy út 54. szám alatti ingatlan bérlőjének tulajdonosa sem a Portik Tamás élettársához köthető cég, hanem két magánszemély volt – írják. A kerület ez esetben sem Pápa Marianne érdekeltségével állt jogviszonyban. Ezt az ingatlant ráadásul nem adták el.

Rogán Antal 2013-ban a Károly körúti ingatlan eladása miatt vizsgálatot folytatott, ennek eredményeképpen 2013. augusztus 31-i hatállyal felmentette az akkori jegyzőt. A Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlannal kapcsolatos döntés 2013 júliusában született meg, tehát azt még ugyanazon jegyző felügyeletével bonyolította le a hivatal.

Az önkormányzat közleményében megismételte az RTL Klub megkeresésére adott válaszát is, amely szerint semmilyen döntésnél nem mérlegelhetik, hogy ki kinek az unokatestvére. 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.