Habony cége Sarkozyéknek is dolgozik, de őt még nem látták

Magyarország leghíresebb „nem közszereplője, Orbán Viktor láthatatlan tanácsadója nemzetközi politikai tanácsadó lett. Habony Árpád az amerikai Arthur J. Finkelsteinnel közös cégének köszönheti induló kontinentális karrierjét.

A Figyelő arról írt, hogy a Lánczi Tamás által vezetett londoni Danube Business Consulting Ltd. két nagyobb tanácsadói feladatot kapott, Horvátországban és Franciaországban segíti a jobboldali pártok győzelmét.

A Figyelőnek több egymástól független forrás is megerősítette, hogy Habonyék cége dolgozik a konzervatív Horvát Demokratikus Közösségnek (HDZ), és a visszatérésre készülő Nicolas Sarkozynek is. A HDZ Horvátországban 1990-1999 és 2003-2011 között is kormányon volt, de a fénye aztán megkopott. A Habonyék által segített kampányoknak is köszönhetően azonban 2015-2016-ra a párt visszaerősödött, és nemrég meg is nyerték a választást, bár a párt titkosszolgálati múlttal rendelkező erős embere, Tomislav Karamarko megbukott.

Nicolas Sarkozy 2007–2012 között volt Franciaország elnöke, és most ismét ringbe száll a 2017-es elnökválasztáson. A Figyelő úgy tudja, hogy Habonyéknak már tavaly év végén akadt munkájuk Sarkozy környezetében. Sarkozy kommunikációs tanácsadója, Veronique Wache az céggel való együttműködés tényét elismerte, de azt mondta a Figyelőnek: nincs a környezetükben Monsieur Habony nevű személy, de még ezt a nevet sem hallotta soha.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.