„Habony Árpád, aki nem létezik”

A miniszterelnök legnagyobb ellensége önmaga – mondta Paul Lendvai az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A szocialista vezetést nyugdíjazná.
Én úgy ahogy van, az egész szocialista vezetést elküldeném korkedvezményes nyugdíjba – nyilatkozta Paul Lendvai. Az Ausztriában élő magyar publicista szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt erről. Szerinte az MSZP-ből hiányoznak a gondolatok, a javaslatok és a gyors reagálás képessége is, a szocialisták helyét pedig talán egy olyan párt vehetné át, amely talán az egyetemistákból, az Együttből, Gyurcsány Ferenc pártjából vagy Bokros Lajossal alakulna meg. Valamit el kell kezdeni – tette hozzá.

Lendvai az interjúban beszélt a Fideszről és Orbán Viktor miniszterelnökről is. A miniszterelnök – mondta – önmaga legnagyobb ellensége a voluntarizmusa miatt és azért, mert már nem hallgat azokra, akikre korábban. Azzal az elemzői vélekedéssel Lendvai egyetért, hogy Orbán megbukott, de még sokáig hatalmon marad, azt a felvetést viszont irreálisnak tartja, hogy az 52 éves miniszterelnök néhány évre vonuljon vissza politikától. Ha Orbán nem tanul a hibákból – folytatta a publicista –, lesznek, akik fellépnek vele szemben, de a pozíciójára hosszú távon nem ez vagy Habony Árpád nevű szellem a legveszélyesebb, „aki megjelenik, aki eltűnik, aki nem létezik", hanem az, ami a saját kis városában történik. A felcsúti multimilliárdos polgármester, Mészáros Lőrinc, a vej, Tiborcz István és a törés a Simicska-birodalommal sokkal többet árt a konzervatív közvélemény előtt, mint Habony. Lendvai szerint a hatalom felbomlóban van, a veszély pedig az, hogy egy baloldali vagy egy mérsékelt konzervatív tábor nélkül Magyarország a kormányozhatatlanság felé mozdul el. És veszélyesek – tette hozzá – a mostani egyetemista tüntetések is. Nem lehet tudni, hogy mi történik, ha a tüntetésekre adott reakció brutális vagy ostoba – magyarázta ezt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.