Ha Sándor Pál időben megkapja, most jutott volna Korda Györgynek

Rendben zajlott a nemzeti ünnepen az állami kitüntetések átadása, senkinek nem fájt a keze, mindenki megkapta a magáét, de azért Magyarországon élünk: ezúttal sem úsztuk meg sértődött és meghökkentő nyilatkozatok nélkül.

Ez egy későn jött Kossuth-díj, nyilatkozta kitüntetése után a TV2-nek Sándor Pál filmrendező. Mint mondta, azok a filmek, amiket "csinált", réges-rég megérdemelték volna; az 1973-ban készült Régi idők focijáért már 26 éve megkaphatta volna a Kossuth-díjat.

Na most ezzel szemben itt van a vérig sértett Korda György, aki bejelentette: kitüntetése idei elmaradása miatt levonul a színpadról.

Levontam a megfelelő konzekvenciát - nyilatkozta Korda -, a félévszázados karrierem és a színpadi jelenlétem semmit sem ér! - sírta el bánatát a Borsnak szomorúan Korda György, aki ráadásul még a politikai vezetésben is csalódott, ugyanis köztudottan nagy rajongója a szocialistáknak. - Nagyon rosszul esik, hogy a hetvenedik születésnapomra, és az ötvenedik jubileumomra egy vállveregetést sem kaptam, kivétel ez alól a második kerület polgármestere, aki üdvözlő táviratot küldött.

- Azt hiszem, maradok inkább a kártyánál, azt legalább értékelik - fröcsögte komoran az elfeledett táncdalénekes. - Komolyan elgondolkodtam azon, hogy befejezem az éneklést. Úgyis megkaptam már a legfontosabb díjat: a közönség szeretetét - tette hozzá Korda.

 

Korda György feleségével, Balázs Klárival egy pókerverseny kezdete előtt
Korda György feleségével, Balázs Klárival egy pókerverseny kezdete előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.