Ha üzletről van szó, Orbán körül gyorsan megszeretik az arabokat

A miniszterelnök környezetéhez köthető cégek egyebek mellett szaúdi, katari, iraki, de török és azeri üzletemberekkel is kapcsolatban vannak – állítja az Átlátszó.hu.
Nehezen átlátható kapcsolati háló épült ki mára az Orbán család körül közel-keleti, török és más, Európán kívüli országokban élő vagy onnan származó üzletemberekből – írja az Átlátszó.hu. A tényleges üzletekből csak annyi látszik, hogy a miniszterelnök környezetéhez köthető cégek időnként közös ingatlanügyletekben vesznek részt ezen üzleti körök egyes tagjaival.

Az viszont bizonyos a portál szerint, hogy a Bahreinben a helyi konzul kíséretében egy kormányszervnél magánlátogatást tevő Orbán Ráhel és Tiborcz István központi figurái ennek a kapcsolatrendszernek.

Több cikk mutatta már be az Orbánék körül felbukkanó arab és török vállalkozókat, és ezek alapján összegyűjtötték, s tablókon mutatják be a szereplőket, illetve azokat az eseményeket és ügyleteket, amelyek a miniszterelnök közvetlen környezetéhez kötik őket.

Nem csak rideg cégadatok bizonyítják ezt – állítja az Átlátzó.hu –, hanem például a Magyar Narancs fotói, amelyeken az látszik, hogy a miniszterelnök lánya és veje meghatározó török, illetve arab üzletemberekkel találkozik. A török mellett utalnak szaúdi, katari, iraki, de még azeri és más kapcsolatokra is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.