"Ha Orbánnak nincs mit takargatnia, tisztázza magát"

Az MSZP szerint Magyarország érdeke, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt válaszoljon arra: besúgó múltja miatt zsarolható-e, és rajta keresztül az egész ország.
Lukács Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke a nap folyamán levélben kérte "a besúgómúlttal vádolt" Orbán Viktort, hogy a bizottság előtt tisztázza magát.

Hozzátette: a miniszterelnök meghallgatását a Fidesz és a Liberálisok kivételével az összes parlamenti párt igényli.

A frakcióvezető-helyettes szerint a meghallgatás kizárólag Orbán Viktor döntésén múlik, a kormányfő akkor is megjelenhet a nemzetbiztonsági bizottság előtt, ha a testület fideszes többsége ezt nem támogatja.

Ha Orbán Viktornak nincs mit takargatnia, tisztázza magát a bizottság előtt. Ha ezt nem teszi meg, rajta ragad a vád - írta Lukács Zoltán.

Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben egy jobbikos azonnali kérdésre - igaz-e Simicska Lajos nagyvállalkozó vádja, miszerint a katonaság idején együttműködött a III/IV-es főcsoporttal - kijelentette, "mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani", "mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak".

A parlamenti honlap péntek kora délutáni adatai szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága jövő csütörtökön tartja következő ülését, ami zárt, kihelyezett tanácskozás lesz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.