Ha nincs az ampullán törőgyűrű, vigye vissza

Gyártási hibás injekciókat hív vissza a gyógyszerügyi hatóság.

Visszavonja a patikákból a FLUIMUCIL Mucoliticum 100 mg/ml oldatos injekció „28003077A" gyártási számú tételeit az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A gyógyszerbiztonságért felelős hatóság arra kéri a betegeket, ellenőrizzék házipatikájukat, ugyanis a felhasználás során olyan ampullákat találtak, amelyeken nincs törőgyűrű. Az ampullák biztonságos feltörése nem garantálható, így könnyen sérülést okozhatnak.

A forgalomba hozatali engedély szerint az injekciót fehér színű törőgyűrűvel ellátott, barna színű üvegampullába töltve forgalmazzák (1 doboz 5 db ampullát tartalmaz). A minőségi hibás tétel esetében az eltérés jól észlelhető, erről képet is közöl honlapján a gyógyszerhatóság.

A gyógyszerügyi hatóság arra kéri a lakosokat, ellenőrizzék a gyártási számot a gyógyszeres dobozon (Gy.sz.: 28003077A), vigyék vissza a patikákba, ahol visszakapják a készítmény térítési díját.

A Fluimucil Mucoliticum acetilcisztein hatóanyagot tartalmazó nyákoldó, köptető hatású készítmény. A gyógyszer oldja a légúti megbetegedések esetén képződő sűrű nyákot, elősegíti a légcsőben és légutakban lerakódott váladék kiürítését, megkönnyítve ezzel a légzést. A készítményt légúti megbetegedések kiegészítő kezelésére használják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.