Ha nem ad papírt a Klik, elmarad a dolgozat

Megfontolják a pécsi iskolákban, mennyi krétát, rajzlapot használnak, mivel a Klik nem teljesít rendeléseket az új közbeszerzési törvényre hivatkozva.

Napi egyetlen krétát vehet fel minden tanár, s az is korlátozott, mennyi papírt kaphatnak, így az azonnali dolgozatok megfontolandók most – értesítették a bama.hu-t az egyik pécsi gimnáziumból. Egyes beszerzéseket pedig olyan iskolai alapítványi pénzből vesznek, amit kirándulásra, mozira, színházra adtak össze.

Hasonló szigor van gyakorlatilag mindenütt, ha nem is konkrétan nevesítve, számszerűsítve. A beérkező igényeket, „rendeléseket" a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban (Klik) ugyanis egyelőre nem teljesítik, mondták el igazgatók, tanárok. Pedig már korábban is mindent, akár egy filctollkészletet is csak a Kliken keresztül kaphattak meg. Most a közbeszerzési szabályok módosítása miatt van gond szerintük, s most „Pesten is törik azon a fejüket, hogyan lehetne ezt a helyzetet feloldani". Állítólag még hosszú hetekig eltarthat ez a helyzet.

A Klik úgy reagált: a múlt novembertől hatályos közbeszerzésekről szóló törvény megváltoztatta a Klik korábbi beszerzési gyakorlatát. Az a szolgáltatás-megrendelések körében szigorúbb szabályokat állapít meg, míg az árubeszerzések kapcsán az egyes intézményi igényeket a Klik egészére együttesen kell figyelembe venniük. Emiatt most a Klik Központ a költségvetés tervezése mellett az intézményi beszerzési igények feldolgozását is megkezdte, az adatok összesítését követően az igényeket keretmegállapodásokon keresztül fogja teljesíteni. Azokat a Klik Központ köti majd meg. Hozzátették: nem rendeltek el beszerzési stopot, a tankerületi igazgatók a korábbiakkal megegyezően vállalhatnak kötelezettséget.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.