Ha igaz a vád, az nem használ a Jobbiknak

Csak érintőlegesen volt téma a Nemeztbiztonsági Bizottság csütörtöki ülésén Kovács Béla állítólagos kémügyének legújabb fordulata. Az tudniillik, hogy az Index írása szerint Kovács felesége – amellett, hogy Kovácson kívül még két férfihez is hozzáment érdekből – nagy valószínűséggel a KGB futára volt a hetvenes-nyolcvanas években. Rajta keresztül hálózhatta be az immár második ciklusban EP-képviselő Kovácsot az orosz titkosszolgálat.

Mint ismert, az uniós intézmények elleni kémkedés gyanújával a legfőbb ügyész még tavasszal kérte Kovács uniós mentelmi jogának felfüggesztését. Döntés még nem született.

Molnár Zsolt a bizottság szocialista elnöke szerint azonnal intézkedést igénylő nemzetbiztonsági kockázat nem merült fel a cikkben foglaltak kapcsán a titkosszolgálatoknak a testület ülésén résztvevő illetékesei szerint. Molnár szerint a bizottságnak – ha újabb fejlemények nem indokolják – akkor kell majd újra foglalkoznia a Kovács-üggyel, ha az Európai Parlament felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát.

A cikk megjelenése óta személyesen még párttársai sem beszéltek Kováccsal az abban foglaltakról. Mirkóczki Ádám, a Nemeztbiztonsági Bizottság jobbikos tagja lapunknak elismerte, hogy benne is vetett fel kérdéseket az Indexen megjelent írás, és ha igaz, hogy Kovács Béla felesége KGB futár volt, az nem használ a Jobbiknak, de sietve hozzátette: ő egyelőre az úgynevezett Kovács-ügyben szeretne tisztán látni.

Még egyetlen bizonyítékot sem látott, ami Kovács Béla kém voltára, vagy az orosz titkosszolgálattal való együttműködésére utalna. Az pedig mégiscsak furcsa, mondta, hogy a téma mindig egy soron következő választás előtt kerül elő.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.