H1N1: keddtől szállítják a védőoltást

Megkapta az új influenza elleni vakcina, a Fluval P az Országos Gyógyszerészeti Intézettől a forgalomba-hozatali engedélyt. Így a korábbi terveknek megfelelően, szeptember 29-én kezdik el kiszállítani az új vírus elleni védőoltást - értesült a Népszabadság.

A vakcinák az ÁNTSZ hálózatán keresztül, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) raktáraiból jutnak el a háziorvosokhoz. Az első szállításokkal két millió adag kerülhet a rendelőkbe, egy hónappal később pedig még ugyanennyi.

Lapunk úgy tudja: az állami készletek raktározását végző EKI alapító okiratát a kormány bővítette a gyógyszer-nagykereskedői jogosítvánnyal. Így például a patikák, illetve a munkáltatók közvetlenül innen rendelhetik meg az Omninvest által, a hazai lakosság számára fejlesztett vakcinát.

Az oltóanyag 1 adagos kiszerelésű (0,5 ml), egy dobozban 20 ampulla van, és 5 doboz található egy gyűjtődobozban. A védőoltás beadásához szükséges egyszer használatos tűt és fecskendőt az oltóanyagtól elkülönítve csomagolják. Az oltóanyagot a felhasználásig hűtőszekrényben (+2°C - +8°C) kell tárolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.