H1N1-en hunyt el Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester?

Meghalt egy 45 éves, nagy valószínűséggel az új típusú influenza vírusával fertőzött férfi péntekre virradó éjjel a nagykanizsai kórházban.

Néhány hét alatt ő volt az intenzív osztályon a harmadik elhunyt - erősítette meg az információt a Kanizsai Dorottya Kórház. Az MTI úgy értesült, hogy az elhunyt Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester, az élvonalban szereplő nagykanizsai Aquaprofit sakkcsapatának edzője.

Varga Tibor, az intenzív osztály orvosa elmondta: a beteget 18 napja vették fel az osztályra életveszélyes állapotban, ezért mindvégig lélegeztetőgépen tartották. A szájnyálkahártyából vett minta nem igazolta ugyan a H1N1 vírus jelenlétét, de szerológiai vizsgálatot is folytatnak, amelynek még nem született meg az eredménye.

A 45 éves férfi nem volt beoltva az újinfluenza vírusa ellen, mint ahogy az a két páciens sem, akik az elmúlt hetekben hunytak el az osztályon. Egy 48 éves férfinél igazolták a H1N1 vírus fertőzését, egy 38 éves férfinél pedig az influenza A vírusa okozott szövődményeket.

Jelenleg még két súlyos állapotú beteget kezelnek a Kanizsai Dorottya Kórházban az újinfluenza fertőzése miatt. Az intenzív osztályon 51 napja fekszik lélegeztetőgépre kapcsolva az az 53 éves tanárnő, aki az első beteg volt. Állapota még mindig súlyos, de már javulást mutat. Rajta kívül még egy súlyos állapotú, szintén középkorú asszonyt ápolnak az osztályon, ugyancsak lélegeztetőgép segítségével. Egyik páciens sem kapott védőoltást.

Varga Tibor hozzátette: szerdán hazaengedtek két gyógyult beteget. Mindkettő középkorú férfi, ők nagyjából másfél hetet töltöttek az intenzív osztályon az újinfluenza fertőzése miatt, de gyógyultan térhettek haza.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.