Gyurcsányt és a volt főrendőröket is 'beidézi' a parlament

Szeptember végén akarja meghallgatni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt a 2002 és 2010 között, de különösen 2006 őszén elkövetett rendőri jogsértéseket vizsgáló albizottság.

Mindezt Gulyás Gergely, a testület elnöke közölte a Magyar Hírlappal. A napilap cikke szerint a bizottság szeptember 1-jéig készíti el a rendőrség által megküldött több ezer oldalnyi dokumentumból összeállított kivonatot, majd elkezdi a meghallgatásokat.

2006. – A balatonőszödi ülésen, május 26-án Gyurcsány Ferenc záróbeszédet mond, amely csak szeptember 17-én kap nyilvánosságot. Szeptember 18-án, tüntetők a Szabadság téri televízió székházhoz vonulnak és ostrom alá veszik
2006. Szeptember 18. – Az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén, május 26-án Gyurcsány Ferenc kormánya teljesítményét elmarasztaló záróbeszédet mond, amely azonban csak szeptember 17-én kap nyilvánosságot. Szeptember 18-án kormány ellenes tüntetők a Kossuth térről a szabadság téri televízió székházhoz vonulnak és ostrom alá veszik. Népszabadság – Kurucz Árpád

A grémium Gyurcsány Ferenc exkormányfő mellett beidézi majd a volt országos és budapesti rendőrfőkapitányt, Bene Lászlót és Gergényi Pétert is. Gulyás Gergely a feldolgozott dokumentumokkal kapcsolatban a rendőrségi rádióbeszélgetéseket tartja érdekesnek. Sajnálatos módon azonban a rendőri vezetők és a politikusok között lezajlott párbeszédeket soha nem ismerhetjük meg, mivel ezek mobiltelefonon zajlottak - közölte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.