Gyurcsánynak nincs sok spanja, de ha Sziliről mesélhetne...

Gyurcsány Ferenc szokásához híven a Facebook közösségi portálon kommentálta a legfrissebb hozzá fűződő hírt: a parlament elsöprő többsége kiadta mentelmi jogát. A volt kormányfő a voksolás előtt kemény beszédet mondott a az országgyűlés telt háza előtt. Gyurcsány reflexióit alább változatlan formában közöljük.

Állok a pulpituson. Szemben a képviselők. Ítélkezni fognak. Tudják, hogy egyetlen fillér se tapad a kezemhez. Valami primitív gyanújuk van: döntöttem olyan ügyben, amihez nem volt jogom. A szemeikbe nézek, nem magabiztosak. Tudják, hogy tudom: alig akad közöttük, aki ne fogadott volna el törvénytelen kampánypénzt. Ők a tisztességtelenek. Semmi nem ráz meg. Ilyennek képzeltem őket. Silánynak. Sokan vannak, itt és ott is.

Sok sms. Szeretik, amit és ahogy mondtam. Aki utálja, nyilván nem ír. Semmi meglepetés. De mégis. Egyetlen ember. Szili igennel szavazott. Ha egyszer megírhatnám… De nem fogom. Olyan ócska lenne.

A család, az összes gyerek az ATV adását nézte. Fontos volt nekik. Tamás, amikor hazaértem azt mondta: jó arc vagy Papa. De nincs sok spanod a Parlamentben, tette hozzá. Tényleg nincs sok. Így történt…

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.