Gyurcsányék vissza fogják tenni a helyére a Károlyi-szobrot

Közleményben tiltakozott Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció alelnöke a Károlyi-szobor körül elkövetett pusztítás, s az alkotás eltávolításának előkészítése miatt. Szerinte a köztársaságot kikiáltó Károlyi emléke azt zavarja, akitől idegen a hatalom megosztása, a kormány demokratikus ellenőrzése, aki nem akarja hallani, hogy hatalma nem istentől, hanem a néptől származik.

A Demokratikus Koalíció megdöbbenve látja a Károlyi-szobor körül  elkövetett pusztítást, ami a szobor eltávolítását készíti elő - írja közleményében Bauer Tamás, a DK alelnöke, hozzátéve: elleneztük a Kossuth tér átépítésének tervét, tiltakoztunk Károlyi  Mihály szobrának eltávolítása ellen.

Bauer szerint a köztársaságot kikiáltó Károlyi emléke azt zavarja, akitől idegen a hatalom megosztása, a kormány demokratikus ellenőrzése, aki nem akarja hallani, hogy hatalma nem  istentől, hanem a néptől származik, s a nép bármikor elveheti tőle; aki  még a köztársaság szót is törli a magyar állam megnevezéséből, igazolványainkról, útleveleinkről.

"A földosztó Károlyi emléke azt  zavarja, aki az úri Magyarországot, a Puszták népe Magyarországát  szeretné visszahozni, akitől idegen a polgárainak egyenlő méltóságát  tiszteletben tartó, az elesettek felemelkedésére törekvő demokratikus  Magyarország. Az első világháborút ellenző Károlyi emléke azt zavarja, az akarja helyette a hadba lépésért felelős Tisza István szobrát  felállítani, aki ma is azonosul Magyarország részvételével a két világháborúban, akinek számára vállalható ár volt magyarok millióinak értelmetlen feláldozása."

A szobrot elvihetik, de Károlyi Mihály emlékéhez nem nyúlhatnak. Ott a helye a magyar történelmi tudatban, szobra pedig visszakerül majd a helyére, s ott áll majd akkor is, amikor a szabadságszerető magyarok számára már csak rossz emlék lesz Orbán uralma - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.