Gyurcsányék számára az új alaptörvény nem létezik

Ahogyan az új alkotmány megszavazását, úgy az átmeneti rendelkezésekről szóló mai voksolást is bojkottálja a Demokratikus Koalíció. Molnár Csaba frakcióvezető hangsúlyozta: számukra az új alaptörvény nem is létezik.

A Demokratikus Koalíció, amely tavasszal "az alaptörvénynek hazudott Orbán-bulla" létrejöttének álvitáját is bojkottálta, nem vesz részt az átmeneti rendelkezések mai szavazásán sem - tudatta közleményben Molnár Csaba, a DK megválasztott frakcióvezetője.

"Tavasszal a demokratikus ellenzék egységesen bojkottálta a parlamenti színjátékot, mára a DK egyedül maradt a teljes távolmaradással. A Demokratikus Koalíció felháborodva utasítja el Orbán Viktor hatalmának bebetonozását, egyúttal kijelenti, hogy még az országgyűlési jelenlét szintjén sem piszkítja be magát ezzel a kirekesztő, Magyarországnak súlyos károkat okozó alkotmánnyal"- írták a közleményben.

"Nem vehetünk részt olyan színjátékban, amely a hatalom számára elfoglalja az utolsó független közintézményeket, hogy Orbán Viktor cimborái és családi barátai – legújabban Szájerné - életre szóló megbízást kapjanak a Fidesz politikájának elvtelen és antidemokratikus kiszolgálására. Az igazságügyi reformnak hazudott bírósági einstanddal megszűnik a jogállam Magyarországon" - fogalmazott Molnár Csaba a kiadott dokumentumban.

A közlemény egyértelművé tette azt is, hogy a DK számára az új alaptörvény nem létezik.

"Mindenki, aki Orbánnak köszönhetően közjogi pozíciót kap, csak az Orbán-rezsim létezéséig őrizheti meg funkcióját, akárhány évre is betonozná be embereit a bóvli-kormányfő. A Demokratikus Koalíció, mint az Orbán-rendszer ellenzéke, ezért fog harcolni a demokratikus nemzeti ellenállás aktív részeseként" - zárul a DK közleménye. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.