Gyurcsányék a kormányátalakításról: "nem történt semmi"

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán Viktor által pénteken bejelentett kormányátalakítással semmi nem történt. Teljesen mindegy ugyanis, hogy ki lesz miniszter, illetve államtitkár, és a mostani átszervezés egyúttal az IMF-tárgyalások eddigi bukásának beismerése – fogalmaz az ellenzéki párt pénteki közleményében.

A DK szerint "a magyar gazdaság a pangás állapotába került, szárnyal az infláció, a munkanélküliség magas szinten beragadt. Az adórendszerrel a gazdag gazdagabb, a szegény pedig szegényebb lett. Minden hónapban fiatalok százai hagyják el az országot és keresik a jövőjüket külföldön. Virágzik, és milliárdokat emészt fel a korrupció. Nincs pártfinanszírozási törvény, semmit nem tesznek az ügynökakták nyilvánossága érdekében."

Az ellenzéki párt szerint mindezekhez képest "mellékes", hogy Fellegi Tamásnak, vagy Varga Mihálynak lesz az a feladata, hogy tárgyaljon a Nemzetközi Valutaalappal, és hogy a "szegényeket lenéző" Lázár Jánosból az Orbán-kormányban államtitkár lehet.

"Az egész Orbán-rendszer rossz, romlott, és súlyos károkat okoz, Magyarországnak az az érdeke, hogy 2014-ben megbukjanak" – zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.