Gyurcsányék kordont húztak maguk és az MSZP közé az irodaházban

Falat húzott a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció a saját és az MSZP által birtokolt szobák közé a képviselői irodaházban. Molnár Csaba szerint ez így szokás.

Meglehetősen látványos módon határolja el magát a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció a szocialista párttól, legalábbis a képviselői irodaházban. Az MSZP-ből kilépett politikusok a „Fehér Ház” egyik második emeleti folyosójának végén kaptak – az érvényes rendelkezés szerint egy főre jutó négyzetméter szerinti leosztásban – saját szobákat, és alakíthatták ki belőlük saját frakcióirodájukat.

Nemrég a néhány méteres folyosórészt a DK-sok egy fallal és ajtóval választották le, a szomszédos szocialista irodák lakói közül többen viccelődtek is azon, hogy Gyurcsányék „elfalazva” demonstrálják függetlenségüket egykori pártjuktól.

Molnár Csaba, a DK megválasztott frakcióvezetője lapunknak elmondta: bevett gyakorlat a képviselői irodaházban, hogy a frakcióvezetőségi szekciókat leválasztják a többi helyiségtől, több évvel korábban ez történt az MSZP irodáival is a szemközti épületrészben. „A folyosói részből alakítottuk ki a titkársági helyiséget, a falra pedig azért van szükség, hogy a munkatársak nyugodtan tudjanak dolgozni. Nincs ebben semmi több, mint egyszerű praktikusság” – fogalmazott Molnár Csaba.

Hozzá kell tenni, hogy az Országgyűlés fideszes elnöksége egyelőre nem kezeli önálló frakcióként a DK-t, az irodaház gazdasági vezetése viszont ezek szerint már igen.

A szocialisták folyosóját Gyurcsányék utasítására lezáró paraván a Képviselői Irodaházban
A szocialisták folyosóját Gyurcsányék utasítására lezáró paraván a Képviselői Irodaházban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.