Gyurcsányék Orbán lemondásáról álmodoznak

Ismét feltették Orbán Viktornak azt a kérdést, hogy lemond-e, ha érvénytelen lesz az október 2-i kvótanépszavazás. A miniszterelnök helyett egy államtitkár válaszolt, és gyurcsányozással ütötte el a dolgot.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba azért utalt vissza Gyurcsány Ferenc kormányfői tevékenységére, mert a kérdést Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője fogalmazta meg.

Oláh egyébként az augusztus 23-án benyújtott írásbeli kérdésében figyelmeztette a kormányfőt, hogy ezt a kérdést megkapta már a népszavazási kezdeményezés bejelentésekor és akkor újságíróknak azt mondta, hogy erről még nem született döntést, amint megtörténik, értesítik a közvéleményt.

Dömötör válaszában így fogalmazott: „Furcsa, hogy egy olyan párt tagjaként veti fel a lemondás lehetőségét, amelynek elnöke – még miniszterelnökként – azután sem mondott le, hogy békés tüntetőkre lövetett október 23-án". Arra Oláh nem kapott választ, hogy a Fideszben megvitatták-e már Orbán sorsát egy érvénytelen népszavazás esetére.

Igaz, a közvélemény-kutatások alapján erre nem is lesz szükség, mert a válaszadók nagy többsége azt tervezi, részt vesz a voksoláson.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.