Gyurcsányék leszámolnának a kamupártokkal

A DK-hoz tartozó három független képviselő olyan törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek, amelyik a jövőbeni választásokon kizárná többes jelölést – jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt ügyvezető alelnöke.
A javaslat emellett minden választónak jogot adna arra, hogy betekinthessen saját ajánlásába. Ha abban nem az ő adatai szerepelnek vagy nem ismeri el aláírása valódiságát, akkor azt az ajánlást meg kellene semmisíteni – folytatta Molnár Csaba.

Emellett szeretnék kiterjeszteni a pártokra is azt a szabályt, hogy amelyik nem éri el a két százalékot, annak ne csak az egyéni jelöltek, hanem a párt után járó támogatást is vissza kelljen fizetnie.

A DK azt szeretné, ha a parlament a nyári ülésszakon elfogadná a javaslatot, hogy az már az őszi önkormányzati választásokra életbe lépjen - közölte.
    
A megválasztott EP-képviselő az áprilisi választás egyik legfontosabb tanulságának nevezte hogy olyan szabályokat kell alkotni, amelyek megakadályozzák, hogy nem, vagy alig létező, esetleg kifejezetten pénzügyi haszonszerzés céljából alapított pártok  torzíthassák el a választások eredményét.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.