Gyurcsány védelmébe vette a közszolgák pénzét

Okos, mértéktartó és felelős döntéseket kell hozni, csínján kell bánni a közszféra csökkentésének igényével mondta a miniszterelnök tegnap a parlamentben


Védelmébe vette a közszféra dolgozóit a parlament plenáris ülésén a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc az MDFes Boross Péter felszólalására reagálva azt mondta: okos, mértéktartó és felelős döntéseket kell  hozni, csínján kell bánni a közszféra csökkentésének igényével.   A volt miniszterelnök ugyanis úgy fogalmazott napirend előtt, hogy nem lehet tabu téma a 13. havi fizetés kérdése, ha a közszféra költségeinek csökkentéséről  van szó.

Gyurcsány utalt arra, hogy a kormány az elmúlt  két évben arra kényszerült, hogy 500600 milliárd forinttal  csökkentse a közkiadásokat, a kiigazítási program részeként.  Ez sok áldozatot követelt a pedagógusoktól, az orvosoktól,  a szociális munkásoktól és másoktól is. A kormányfő szerint a rendőrök és a nővérek számát és  jövedelmüket növelni kellene inkább, hiszen keresetük nem haladja meg a nettó százezer forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.