Gyurcsány országos mintának tartja a nyugdíjasok hozzáállását

Gyurcsány Ferenc ismétlésekkel nyugtatta az Idősügyi Tanács tagjait, illetve az általuk képviselteket tegnap: a kormány nem szünteti meg a 13. havi nyugdíjat, 2009től is minden öregségi nyugdíjkorhatárt elért idős ember kapja a juttatást, de összege nem lesz több 80 ezer forintnál.

Gyurcsány Ferenc ismétlésekkel nyugtatta az Idősügyi Tanács tagjait, illetve az általuk képviselteket tegnap: a kormány nem szünteti meg a 13. havi nyugdíjat, 2009től is minden öregségi nyugdíjkorhatárt elért idős ember kapja a juttatást, de összege nem lesz több 80 ezer forintnál. A nyugdíjasok kétharmadát, 1 millió 970 ezer embert nem érinti az intézkedés, a kisnyugdíjasoknak 13. havi nyugdíja érintetlen marad. A miniszterelnök egyébként a grémium elnöke – megköszönte sok idős ember felelős hozzáállását, szerinte nagyon elgondolkodtató, hogy az elmúlt hetekben azoktól kapták a legtöbb megértést, akik messze nem a legjobbak élnek Magyarországon.

A miniszterelnök megértést kért az Idősügyi Tanács tagjain keresztül azoktól a nyugdíjasoktól, akiket érint a nyugdíjkorrekciós program megvalósításának néhány hónapos csúszása. A nyugdíjkiegészítés finanszírozása ugyanis 3040 milliárd forintos plusz kiadást jelent a költségvetés számára.

Gyurcsány Ferenc a közszféra forrongó dolgozóinak ismételten azt üzente: nem tudja a büdzsé vállalni, hogy jövőre emelje a fizetésüket és a 13. havi illetményüket is kénytelen felfüggeszteni. A versenyszférával kapcsolatban valószínűsítette, hogy rendkívül visszafogott bérajánlásokat tesznek a következő év elején, ez azonban a miniszterelnök szerint megóvhatja munkahelyek ezreit.

A politikában pedig el kell jönnie a kijózanodás időszakának: új eszmékre és új gondolkodásra van szükség, amelynek a középpontjában egy sokkal átfogóbb, újrafogalmazott nemzeti felelősségben való közös osztozásnak kell állnia – hangsúlyozta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc az idősügyi tanácskozáson
Gyurcsány Ferenc az idősügyi tanácskozáson
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.