Gyurcsány nem akar uniós listavezető lenni

Nem Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti majd az MSZP európai parlamenti listáját - ezt maga a miniszterelnök jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában kedden este. Közölte azt is: a költségvetés főszámainak elfogadása mögött nem volt alku, vagy paktum.

Nem abból a fából faragtak, hogy mielőtt elvégeztem volna a dolgom, szedem a sátorfámat - indokolta döntését a kormányfő.

Hozzátette: az pedig nem lenne elegáns, ha ő vezetné ugyan a listát, de aztán lemondana az EP-mandátumról.

Arra a kérdésre, hogy van jelentősége az MSZP számára EP-választásnak, úgy válaszolt: el kell érni a lehető legjobb eredményt, és tisztességgel kell szerepelni.

A parlamenti ciklus közepén vagyunk, a jelenlegi helyzetben sehol sem a kormánypártoknak a legnagyobbak az esélyei, de nagyon tisztességes kampányt fogunk folytatni - hangoztatta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc közölte: a listáról jövő február 28-án döntenek, és arra fog törekedni, hogy a személyi kérdések csak a legutolsó pillanatban nyíljanak ki, mert a kormánypártnak van annál fontosabb dolga is, mint hogy a következő három hónapban ezzel foglalkozzon.

Arra a kérdésre, hogy ő lesz-e egy év múlva a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc igennel válaszolt.

Hangsúlyozta: véleménye szerint a kormány összetételének és az EP-választás eredményének nincs közvetlen hatása egymásra.

A miniszterelnök beszélt arról is: úgy érzi, pártja támogatja abban, hogy előre kell menni, és ki kell törni a személyi-hatalmi politizálásból, mert nem ettől lesz jobb az embereknek.

Gyurcsány Ferenc a műsorban kitért arra: nem volt alku vagy paktum a költségvetés fő számainak elfogadása mögött.

Közölte: nem ismer olyan embert, aki meg tudná mondani, hogy a gazdasági válság meddig tart, és milyen hatásai lesznek még. Leszögezte: ha szükséges, újra tárgyalnak a költségvetésről is.

A kormányfő leszögezte: semmilyen értelmében nem vetődött fel kormányzati körökben, hogy leálljon a 4-es metró építése a gazdasági válság miatt.

Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy az MSZP-nek jelenleg nincs önálló főpolgármester-jelöltje. Mint mondta, 2010 messze van még.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.