Gyurcsány megszavaztatta az MSZP-elnökséget és a kormánytagokat

A miniszterelnök megszavaztatta a kormánytagokat a hétfőn bejelentendő intézkedésekről. Előtte azt kérdezte, tiszta szívvel és aktívan tudják-e támogatni a tervezett lépéseket. Nem volt ellenvetés.

Megszavaztatta az MSZP elnökségét és a kormányt is Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hétfőn bejelentendő, a szociális, a foglalkoztatási és az adórendszer átalakítására vonatkozó intézkedésekről .

Az MSZP elnöke először a szocialista párt elnökségétől kért támogatást, és erről meg is szavaztatta a testületet, amely egyhangúlag kiállt a tervezett intézkedések mellett.

Az elnökségi ülés után tartott kormányülésen a miniszterelnök azt kérdezte a kabinet tagjaitól - köztük az államtitkároktól is -, hogy "tiszta szívvel és aktívan" támogatni tudják-e a tervezett lépéseket, valamint van-e köztük, akinek ez a politikai hitvallásával nem egyeztethető össze, és ebben a helyzetben inkább távozni akar.

A kormány tagjai közül senki nem jelezte ellenvetését.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap délelőtt a szocialista elnökséggel, azután a kormánnyal egyeztette a tervezett intézkedéseket, délután pedig a szocialista frakció ülésén teszi ugyanezt. Az adó-, a szociális és a foglalkoztatási rendszer átalakításának konkrét lépéseit a kormányfő hétfői évindító beszédében jelenti be a parlamentben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.