Gyurcsány levelet írt Bajnainak, Gréczy előre lép

Levélben fordult Bajnai Gordonhoz Gyurcsány Ferenc, hogy tárgyalást kezdeményezzen az Együtt-PM társelnökével. A DK első embere a teljes ellenzéki összefogás megteremtésének szükségességével indokolta a lépését. A DK egyébként megújítja a kommunikációs csapatát: vasárnaptól Gréczy Zsolt lesz a párt szóvivője.

Gyurcsány Ferenc pénteken délután elküldte azt a levelet Bajnai Gordonnak, amelyben tárgyalást kezdeményez az Együtt 2014-PM formáció vezetőjével a teljes ellenzéki összefogás érdekében.

A DK-elnök csalódva vette tudomásul az MSZP-Együtt-PM megállapodást, amely szerinte ugyan megnyugtathatja a hosszú huzavonában megfáradt választókat, de a kívánatos végcéltól nagyon messze van. Gyurcsány úgy véli, az egyezség ebben a formában nagyban megnehezíti Orbán leváltását. Mint írja: "Megértettem, hogy a tárgyalások lezárultával elhárultak az akadályok, hogy újabb demokratikus ellenzéki pártokkal is keressétek a megállapodás lehetőségét. Tájékoztatlak, hogy a Demokratikus Koalíció mindkettőtökkel, az MSZP és az E14-PM vezetőivel is tárgyalni kíván. Azért kívánunk találkozni, hogy keressük az átfogó ellenzéki megállapodás lehetőségét."

Gyurcsány leszögezte: ebben a helyzetben a DK induló tárgyalási pozíciója, hogy önálló listát állít. "Nem egyetértve, de tudomásul véve, hogy nem közös jelölteket indítotok a választókerületekben, hanem pártjaitok önálló jelöltjei szállnak ringbe, a Demokratikus Koalíció valamennyi választókerületben önálló jelöltet állít. Azonban nem ez az utolsó szavunk, azt szeretnénk, hogy a megbeszélések eredményeként egyenrangú pártok tisztességes - persze nem azonos súllyal képviselt - átfogó megállapodása jöjjön létre. Kérlek, teremts lehetőséget, hogy képviselőink mielőbb hivatalos tárgyalásokat kezdhessenek!" - zárja levelét Gyurcsány Ferenc.

Ugyancsak a DK-hoz kapcsolódó hír, hogy szeptember elsejétől Gréczy Zsolt látja el a párt szóvivői feladatait. A feladatra a DK elnöksége kérte fel a tapasztalt újságírót, aki 2007-2009 között a Gyurcsány-, 2009-2010 között a Bajnai-kormányban dolgozott, mint kommunikációs főtanácsadó. A hírt az ATV is megerősítette, amely közleményben köszönt el a munkatársától. "Gréczy Zsolt éveken át vezette az ATV Fórum című műsorát, ahol több száz órát beszélgetett a csatorna nézőivel. Most egy új kihívás mellett döntött, így a televízió és a műsorvezető közösen megegyezett a váltásról. Gréczy Zsolt munkáját végig tisztességesen, példamutatóan és színvonalasan látta el. A Fórum című műsor pedig emelte a csatorna nézettségi átlagát. Az ATV vezetősége köszöni Gréczy Zsolt eddigi munkáját, és sok sikert kíván új feladatához!" - olvasható a csatorna közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.