Gyurcsány kíváncsi

Gyurcsány Ferenc nyílt levélben kérte az országgyűlés mentelmi bizottságának elnökét, hogy küldje meg számára azokat az iratokat, amelyek alapján az ügyészség a mentelmi jogának felfüggesztését kérte. A volt kormányfő azt is jelezte Rubovszky Györgynek, ha netán elutasítaná a kérését, legyen szíves azt megindokolni.

Gyurcsány Ferenc szeretné áttanulmányozni azokat az iratokat, amelyek alapján korábban a mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a Központi Nyomozó Főügyészség. Az exkormányfő saját Facebook-oldalán közzétette azt a levelet, amelyet Rubovszky Györgynek, az országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának kereszténydemokrata elnökéhez írt:

"Tisztelt Elnök Úr! Kövér László házelnök úr arról tájékoztatott, hogy a Legfőbb Ügyészség 2011. április 28-i megkeresése alapján a mentelmi jogom felfüggesztésére tett ügyészségi indítványt kiadta megvizsgálásra a Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság részére. Válaszul házelnök úrnak írásban jeleztem: élni kívánok felszólalási jogommal a bizottság ülésén. Arra kértem továbbá, hogy a Házbizottság elnökeként tegye meg a szükséges lépéseket azért, hogy a mentelmi bizottság ügyemet tárgyaló ülése az Országgyűlés házszabályának rendelkezésétől eltérően nyilvános lehessen.

Ennek megfelelően azt kérem Elnök úrtól, hogy zárt borítékban küldje meg számomra a bizottság számára átadott, a mentelmi jogom felfüggesztésére tett ügyészségi indítvány és az annak alátámasztására szolgáló dokumentumok másolatát! Ha Elnök úr úgy véli, hogy ez nem áll módjában, akkor kérem, nevezze meg pontosan a dokumentumok átadásának akadályait!"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.