Gyurcsány Ferenc az orosz nagykövettel találkozott

A paksi erőmű bővítése is szóba került Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, valamint Oroszország budapesti nagykövete, Alekszandr Tolkacs szerdai megbeszélésén - közölte a párt sajtóirodája az MTI-vel.

Közleményük szerint a találkozón áttekintették a magyar-orosz politikai és gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos Orbán-Putyin megállapodásra.

Gyurcsány Ferenc tájékoztatta a nagykövetet arról: elfogadhatatlannak tartja, hogy széleskörű társadalmi-szakmai vita és versenyeztetés nélkül, "lényegében titokban született egy még mindig homályos tartalmú, tisztázatlan költségeket és finanszírozási terhet jelentő, összességében elhamarkodott megállapodás".

Sérelmezte, hogy a megegyezés hozzávetőleg az egyéves magyar nemzeti jövedelem 10 százalékának megfelelő összegben, hosszú távra adósítja el Magyarországot.

Azt is tudatta a nagykövettel, hogy ha az ellenzék alakít kormányt idén tavasszal, az új kabinet a megkötött megállapodás felülvizsgálatát fogja kezdeményezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.