Gyurcsány Ferenc: A politikai szélhámosok becsapják Magyarországot

Ha az ellenzék nem akadályozta volna meg dühödten a reformokat, előrébb tartanánk, mondta a miniszterelnök miskolci hallgatósága előtt egy fórumon. Gyurcsány Ferenc nevek említése nélkül állította: "ezek" gyáva és számító módon becsapják Magyarországot. A miniszterelnök azt mondta: Magyarországon azóta zaklatottabb a közélet, hogy 2002-ben a Fidesz elvesztette a választást, ebbe nem képes belenyugodni, és ezzel gyöngíti a közbiztonságot

"Politikai szélhámosokról" beszélt Gyurcsány Ferenc Miskolcon egy csütörtöki fórumon, hangsúlyozva: ezek gyáva és számító módon becsapják Magyarországot. A kormányfő nevet, neveket ugyanakkor nem említett.

Amennyiben a 2006-ban kezdődött reformoknak nem megy dühödten neki az ellenzék, és nem szervezi meg a reformokkal való szembenállást, abban az esetben előrébb tartanánk - mondta Gyurcsány Ferenc mintegy félezer ember előtt, a hallgatóság többször is megtapsolta szavait.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: "Ma nagyon hiányoznak azok a reformok, amelyeket nem tudtunk teljes egészében megcsinálni azért, mert valakik végig azt akarták elhitetni Magyarországgal, hogy itt nem kellenek változások".

- Azt hallom - mondta a kormányfő -, hogy miközben a kormány próbálja rávenni az országot, muszáj változni, eközben a magyarok azt is hallják, hogy van valaki, aki szerint dehogy kell változtatni, legfeljebb kormányt váltani, a gondok megoldódnak maguktól.

Itt hangzott el a kritikus megállapítás: Politikai szélhámosokkal állunk szemben, olyanokkal, akik azt akarják elhitetni, hogy nem kell erőfeszítést tenni, mert létezik egy könnyebb út.

- Magyarországot becsapják, tudatos, előre megfontolt szándékkal, ez szélhámosság - mondta, hozzátéve: ez egy gyáva politika, mert nem meri megmondani, mi az, amit csinálni akar.

Az nem politika, hanem csupán jelszó, szélhámosság, hogy munkahelyet akarok teremteni - hangoztatta. Lehet a kormányénál jobb program is, de akkor ezzel elő kell állni, de nem "gyáván és némán" - közölte.

- Nincs könnyebb út - szögezte le végül a miniszterelnök. A kormánynak igaza van abban, hogy határozottan és keményen kell kivezetnie az országot a válságból, nem kell hezitálni - mondta Gyurcsány Ferenc.

A minsizterelnök kijelentette: Magyarországon azóta zaklatottabb a közélet, hogy 2002-ben a Fidesz elvesztette a választást, amibe nem képes belenyugodni, és ezzel gyöngíti a közbiztonságot.

Egy osztrák lap cikkére hivatkozva a miniszterelnök közölte: nem lehet büntetlenül azt mondani Magyarország egyik politikai vezetőjének sem, hogy "bármit meg lehet csinálni, hogy bármilyen eszközt lehet használni, hogy lehet akár kimenni az utcára, és ott szembe fordulni a renddel, a törvénnyel, csak azért mert ez politikai érdekében áll".

Amennyiben valaki ezt sulykolja éveken keresztül, abban az esetben sokan úgy érzik ez nem helytelen, pedig ez bűncselekmény - mondta a kormányfő.

Ha valaki immár hetedik éve "gyújtogatja a magyarokat, az ne csodálkozzon, hogy egyik-másik eszét veszett őrült úgy gondolja, hogy oda lehet meni a falu végén álló házhoz, azt fel lehet  gyújtani, az emberekre rá lehet lőni, ne gondolja, hogy az ő  mondatai (...) csak úgy eltűnnek nyomtalanul" - mondta a miniszterelnök.

Aki ilyen hangulatot teremt az országban, az "ne csodálkozzon, hogy egy pont után olyan jelenségek is lábra kapnak, amelyek nagyon  sokakban riadalmat, félelmet és aggodalmat keltenek" - tette hozzá, megjegyezve: ez azoknak a felelősége, akiknek a számára a politikai  hatalom visszaszerzése fontosabb, "mint az ország nyugalmának, törvényes rendjének megőrzése."


 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.