Gyurcsány felesége került az Altus élére

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára lesz az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt., a család tulajdonában lévő cég vezérigazgatója.

A volt miniszterelnök csütörtöki blogbejegyzésében arról ír, hogy az alapítástól kezdve, amíg el nem kezdett politikával foglalkozni, addig ő vezette a céget. Az irányítást azonban mégsem veszi vissza, mert továbbra is közügyekkel kíván foglalkozni. "Ez lett az életem" - indokolta a döntését.

Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt években - amikor egy vagyonkezelő irányította a céget - nem volt látványos fejlődés, de becsületesen megőrizték az Altust. "Most már persze ez nem elég. Új kezdeményezésekre, határozott vezetésre van szükség. Olyanra, amely a világválság körülményei között is megőrzi és gyarapítja az Altus erejét" - vélekedett a volt miniszterelnök.

Emlékeztetetett arra, hogy a felesége pénzügyjogot tanít az egyetemen és komoly vezetői tapasztalatot szerzett az államigazgatásban. "Most az üzleti életben kívánja kipróbálni a tehetségét. Szerintem jó döntés. Nincs kétségem afelől, hogy ebben is sikeres lesz" - írta a blogjában.

Gyurcsány Ferenc felidézte, hogy amikor 2002 körül egyre világosabb lett, hogy valamilyen politikai szerepet fog vállalni, akkor leépítettek vagy eladtak minden olyan üzletágat, tevékenységet, amely kisebb-nagyobb mértékben üzleti kapcsolatba kerül vagy kerülhet az állammal.

Csak olyan ipari vállalatokban tartották meg részesedésüket, amelyek nem vesznek az államtól, illetve nem is adnak el neki terméket, szolgáltatást. "A cégek az elmúlt években nem pályáztak, nem kértek támogatást, viszont sok száz embernek adtak munkát. Szigorúbb szabályokat alkalmaztunk magunkra, mint másokra" - szögezte le a volt kormányfő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.