Gyurcsány csak a bizonyítékok hiánya miatt nem bűnös

Nem változtatta meg korábbi határozatát az ügyészség: a volt miniszterelnök ellen a nyomozást nem bűncselekmény, csupán a bizonyítottság hiánya miatt szüntetik meg.

Elutasította a Legfőbb Ügyészség (LÜ) Gyurcsány Ferenc panaszát, amelyet az ellene a Sukoró-ügyben folyó nyomozás megszüntetéséről szóló határozat indoklása miatt tett – értesült a Magyar Hírlap.

Korábban megírták: a panaszt az LÜ-nek címezte, és Zamecsnik Péter, Gyurcsány jogi képviselője akkor kifejtette, hogy a jogcímet kifogásolták. Az ugyanis bizonyítottság hiányáról szól, míg az exkormányfő állítja, nem követett el bűncselekményt.

A volt miniszterelnök egyébként korábban alávalónak nevezte az ügyészséget, mondván: míg Keresztes Imre főügyész a vádemelés kapcsán úgy nyilatkozott, hogy továbbra is megalapozott vele szemben a hivatali visszaélés gyanúja, a számára postázott határozat már úgy szól: nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése. Ám kiderült, hogy Gyurcsány rosszul értelmezte a dokumentumot, amit az ügyvédje is elismert.

A volt kormányfőt korábban azzal gyanúsította az ügyészség, hogy a hatáskörét túllépve döntött a sukorói telekcseréről, jogtalan előnyt biztosítva a befektetőknek. Az ügy – amelynek öt vádlottja van - bírósági tárgyalását az Országos Bírói Hivatal döntése értelmében a Szolnoki Törvényszéken folytatják majd le.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette kísérletével vádolt Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt értékesítési igazgatója elmondta, a határozat ellen jövő hét szerdáig az ötből négy vádlott biztosan fellebbezést nyújt be a Kúriánál. „A vonatkozó jogszabály ismeretében azonban ez vélhetőleg csupán formaság, a tárgyalás marad Szolnokon” – jegyezte meg Császy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.