Gyurcsány az EP-választásról: ez nem szépségverseny

Az EP-választás nem szépségverseny - így nyilatkozott az MSZP európai parlamenti listáját vezető politikusnőkkel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc. Az SZDSZ dermesztőnek tartja, hogy a kormányfő "ilyen ízléstelen megnyilvánulásokra képes".

A miniszterelnök - mielőtt az MSZOSZ nyugdíjas szövetségének nőnapi rendezvényén tartott köszöntőjében a nőnap fontossága mellett érvelt - egy televíziós műsorban saját pártja listavezető személyiségeinek külsejéről tett sértő megjegyzéseket, amikor azt fejtegette, hogy szépségversenyen valószínűleg más jelölteket keresnének - olvasható az SZDSZ-es Gusztos Péter pénteki közleményében. Az érintett képviselőjelölt asszonyok, mint írja,  nincsenek abban a helyzetben, hogy tiltakozzanak, az SZDSZ megteszi helyettük. "Dermesztő, hogy a magyar kormány első embere ilyen ízléstelen megnyilvánulásokra képes, ha nőkről nyilatkozik" - hangsúlyozta Gusztos Péter.

Három biztos befutó: Gurmai Zita, Herczog Edit és Göncz Kinga
Három biztos befutó: Gurmai Zita, Herczog Edit és Göncz Kinga

Gyurcsány Ferenc a Magyar Televízió péntek reggeli műsorában beszélt az MSZP EP-listáját vezető három politikusnőről, Göncz Kingáról, Herczog Editről és Gurmai Zitáról. A párt EP-listájának összetételét firtató kérdésre válasozolva, a kormányfő azt mondta: az Európai Parlamenti választás nem szépségverseny, Brüsszelbe szakértőket kell küldeni, nem Miss Hungaryt.

"Ha Miss Hungaryt keresnénk, akkor lehet, hogy lennének más jelöltjeink. Befolyásos európai politikusokat keresünk. Nem olyanokat, akik itthon, sportmúltjukkal, olimpiai bizottsági elnökségükkel népszerűségre tettek szert. Ha népszerűségi versenyt akarunk nyerni, akkor celebeket kell indítani. Ha befolyásos politikusokat keresünk az európai politika alakítására, akkor ilyeneket kell keresni, és az MSZP ilyeneket jelölt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyeneket jelöltünk" - mondta a miniszterelnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.