Gyurcsány április 14-ig marad hivatalban

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szerdai kormányülés elején tájékoztatta a kabinet tagjait arról, hogy új kormány megalakítását kezdeményezte, új miniszterelnök vezetésével - közölte a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid elmondta: Gyurcsány Ferenc tájékoztatta a kormánytagokat a bizalmatlansági indítvány közjogi menetrendjéről. Eszerint április 6-án kormánypárti képviselők benyújtják a  bizalmatlansági indítványt, amelyről 14-én dönt az Országgyűlés.

A kormányszóvivő beszámolt arról, hogy Gyurcsány Ferenc közlése  szerint a kormány ebben a formában várhatóan április 8-án tartja  utolsó ülését. Azt kérte a miniszterektől, hogy ameddig hivatalban  vannak, tegyék a dolgukat, végezzék tisztességesen munkájukat -  jelezte.

Daróczi Dávid kitért arra, a miniszterelnök április 14-ig teljes  jogkörben dolgozik, a bizalmatlansági indítványról szóló szavazás  után pedig érvénybe lép az új kormányfő megbízatása. A miniszterek a  szavazás után ügyvezetővé válnak, az új kormánytagokra az új  kormányfő tesz javaslatot - közölte. Kiemelte, Gyurcsány Ferenc szavai szerint az új miniszterelnök  döntésén múlik, hogy kiket erősít meg posztjukon a régi kormánytagok közül, s hogy jelöl-e újakat.

Mint mondta, a kormányfő arról is beszélt az ülésen, hogy az új  helyzet nem egyszerűen miniszterelnök-váltást jelent majd, hanem  ezzel együtt szélesebb körű kormányátalakítás is várható. Az új  miniszterelnöknek önálló politikai szereplőnek kell lennie - idézte  fel Gyurcsány Ferenc szavait.

Daróczi Dávid elmondta azt is, hogy a kormány tagjai tájékoztatást kaptak a csütörtökre tervezett magyar-horvát kormányülés későbbre halasztásáról is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.